вівторок, 11 травня 2010 р.

Папа відвідує Португалію

У 1917 році Пресвята Богородиця об’явилася 3-ом пастушкам у місцевості Фатіма в центральній Португалії. З нагоди 10-ї річниці беатифікації двох з них – Жасінти та Франсіско - цю західноєвропейську країну відвідає Святіший Отець. ХV Апостольська подорож Вселенського Архиєрея Венедикта XVI за межі Італії триватиме з 11 до 14 травня 2010 р.
Від’їзд Папи з Риму запланований на ранок 11 травня. Святіший Отець відправиться з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно, і перед полуднем прибуде до ліссабонського міжнародного аеропорту Портела, де відбудеться офіційна зустріч. Церемонія привітання пройде в монастирі ОО. Єронімітів. Опісля, у так званому Беленському, тобто Вифлеємському Палаці - офіційній резиденції Глави держави - Бенедикт XVI зустрінеться з Президентом Анібала Каваку Сілви. Ввечері Святіший Отець очолить Службу Божу на столичній площі, яка віднедавна носить назву Комерційної, а її історична назва - Террейру-ду-Пасу.
12 травня вранці у Беленьському Культурному Центрі відбудеться зустріч Папи зі світом культури, яка відбудеться . Опівдні, в приміщенні Апостольської Нунціатури в Ліссабоні, Бенедикт XVI прийме Прем’єр-міністра Португалії. Ввечері Святіший Отець відлетить гелікоптером до Фатіми, де відвідає каплицю на місці об'явлень Пресвятої Богородиці та помолиться Вечірню разом з священиками, богопосвяченими особами та семінаристами у храмі Пресвятої Тройці. А о 21:30 відбудеться благословіння факелів на площі Фатімського Санктуарію та молитва на Вервиці у каплиці Об’явлень.
Вранці 13 травня Бенедикт XVI очолить Службу Божу на площі Фатімського Санктуарію, а пополудні, в храмі Пресвятої Тройці, зустрінеться з організаціями, що займаються соціальним душпастирством. Пізніше, в конференц-залі реколекційного дому Матері Божої Кармельської – з португальським єпископатом.
В останній день візиту, 14 травня, Святіший Отець відвідає місто Порто, де відслужить Євхаристійне богослужіння. В місцевому міжнародному аеропорту відбудеться офіційна церемонія та від'їзд Папи Римського.

Немає коментарів:

Дописати коментар