середу, 9 червня 2010 р.

Завершення Року Священства

В Ватикані очікується найчисленніша зустріч духовенства в історії, крім того найбільша церковна подія 2010 року. Сьогодні розпочнеться тридення, насичене молитвами, роздумуваннями та свідченнями, які пройдуть у римських базиліках Святого Павла поза мурами та Святого Йоана в Латерані. Крім того, у ці дні передбачені численні ініціативи різних церковних Рухів та Асоціацій.
У четвер 10 червня Святіший Отець Бенедикт ХVІ очолить на площі святого Петра у Ватикані молитовне чування, яке розпочнеться о 20:30 римського часу.
А о 9-ій годині ранку римського часу в п’ятницю, 11 червня, Папа завершить Рік священства Святою Літургію на площі св. Петра у Ватикані, у якій співслужитимуть кардинали, архиєпископи, єпископи та священики, які зберуться на цю урочистість у Ватикані. Передбачається, що з Вселенським Архиєреєм буде співслужити 15.000 священиків.
У Всесвітній зустрічі беруть участь не тільки священики, але й диякони, ченці, семінаристи, богопосвячені особи та миряни, які підтримують духовенство та сприяють священичим покликанням.

За матеріалами: Радіо Ватикан

Немає коментарів:

Дописати коментар