пʼятницю, 11 червня 2010 р.

Завершення Року Священства

О 10-й годині римського часу на площі св. Петра у Римі Святіший Отець відслужив урочисту Службу Божу, яка закрила Рік Священства. Святішому Отцю співслужили біля 15 тис священиків зі всього світу. Під час проповіді Папа сказав:
«Священик не просто працівник офісу, які є потрібні у будь-якому суспільстві, щоби виконувати певні функції. Він робить те, що жодна людина не може зробити сама від себе: в ім'я Христа вимовляє слово звільнення від наших гріхів і, таким чином, змінює наше життя. Над хлібом і вином вимовляє слова Христа, які перемінюють їх у Його Тіло і Кров, і Ісус Воскреслий стає присутній між нами, відкриває двері до Бога і єднає нас з Ним. Тому священство це не просто "праця", а таїнство – Бог через людину, бідну і слабку, стає присутнім між людьми і служить їм.» Папа також нагадав про важки моменти цього Року Священства, коли як ніколи були виявлені гріхи духовенства. Але це є знак, що Злому не подобається священик і його місія, і тому він намагається всілякими способами йому перешкоджати. Папа попросив вибачення за гріхи священиків, і сказав, що маємо всі молитися, щоби ц гріхи більше ніколи не повторялися.
Після проповіді священики відновили свої священичі обіти, а після Причастя Святіший Отець провів посвяту і ввірення священиків Непорочному Серцю Пречистої Діви Марії, просячи Їй про заступництво і допомогу на дорозі святості.
Навіть якщо Рік Священства закінчився, не переставаймо молитися за священиків, за їх ревність в служінні Богові і людям, за їх вірність. І завжди дякуймо Богові за кожного священика.

Відновлення священичіх обітів


Посвячення Священників Непорочній Діві Маріі



Немає коментарів:

Дописати коментар