вівторок, 29 червня 2010 р.

Празник святих апостолів Петра і Павла у Ватикані

Сьогодні вранці, 29 червня, у базиліці Святого Апостола Петра у Ватикані Папа Бенедикт XVI очолив урочисту Святу Літургію, під час якої 38 нових архиєпископів-митрополитів з усього світу отримали «паллій».
Звертаючись до митрополитів, які отримали паллій, Бенедикт ХVІ наголосив, що сопричастя із наступником святого Петра є гарантією свободи Пастирів Церкви та громад, які їм довірені, у спільності з святим апостолом Петром та його наступниками.
Паллій – це символ митрополичої влади і, одночасно, символ єдності з Апостольським Престолом, єдності з єпископом Риму - наступником Святого Апостола Петра. Він становить знак сопричастя, що є основою всього життя Церкви, пригадує, що ієрархічний характер сопричастя є виявом того, що Церква, щоб бути одною, потребує особливого служіння Церкви Риму та її єпископа, а також особливо висвітлює вселенськість Церкви, яка послана Христом, щоб звіщати Євангеліє всім народам та служити всьому людству.
«Христос обіцяв, – мовив Папа, – що пекельні сили не подолають Церкви. Ці слова мають також й екуменічне значення, адже одним із характерних наслідків дії Лукавого є саме поділ всередині церковної спільноти. Єдність Церкви закорінена у єдності з Христом, – а справа повної єдності християн, яку потрібно завжди шукати та з покоління в покоління оновлювати, – також підтримувана Його молитвою та обітницею.
Як кожного року на празник святих апостолів Петра і Павла також і сьогодні у богослуженнях взяла участь делегація православного Константинопільського патріархату.

За матеріалами Радіо Ватикан

Немає коментарів:

Дописати коментар